12-rokiv-za-gratamy-otrymav-zradnyk-yakyi-navodyv-rosiiski-rakety-na-sloviansk

12 років за ґратами отримав зрадник, який наводив російські ракети на Слов'янськ

 • 22785 переглядiв

Чоловіка засудили до 12 років позбавлення волі за збір та передачу російським військам даних про місця дислокації українських військових у Донецькій області.

Ще один інформатор спецслужб рф, який збирав розвіддані про місця базування українських військових на Донеччині засуджений на 12 років ув’язнення. Про це повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі 

У відомстві зауважили, що зловмисник намагався виявити і передати агресору локації підрозділів Збройних Сил України, СБУ та Держприкордонслужби в районі Слов’янська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наводила ворожі ракети на "зерновий коридор": на Одещині затримали корегувальницю рф

Найбільше чоловіка цікавили координати штабів, зосередження військової техніки та розташування складів з озброєнням українських захисників.

Отриману інформацію він дистанційно передавав окупантам через їхніх "зв’язкових". Як з'ясували в СБУ, ними виявились – бойовик окремого мотострілецького полку та командир батальйону мотострілецької Єнакієво-Дунайської бригади Південного військового округу зс рф. 

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань). Враховуючи співпрацю зі слідством, зловмисник отримав 12 років позбавлення волі

- резюмували в СБУ.

Доповнення 

Контррозвідники СБУ встановили місцеперебування зловмисника і затримали його у власному помешканні. У затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для відправки повідомлень окупантам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оголосила підозру окупанту, який катував людей на Миколаївщині

За даними слідства, ворожим інформатором виявився мешканець Слов’янська, який підтримував збройну агресію рф. Зазначається, що у спробах "анонімізувати" свої "звіти" чоловік використовував голосові повідомлення для передачі розвідданих росіянам.

Нагадаємо

Суд засудив до 15 років позбавлення волі російського військовослужбовця, який потрапив у полон до Збройних сил України під Бахмутом. Чоловік добровільно вступив до лав окупантів та воював проти Сил оборони на східному фронті.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі