1-hrudnia-slovatski-dalekobiinyky-zablokuiut-ukrainskyi-prykordonnyi-punkt-propusku

1 грудня словацькі далекобійники заблокують український прикордонний пункт пропуску

 • 31018 переглядiв

З 1 грудня Асоціація далекобійників Словаччини заблокує пункт пропуску "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на кордоні з Україною. Про це йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці асоціації, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" буде заблоковано у п'ятницю, 1 грудня, о 15:00.

Перевізники назвали метою протесту необхідність негайних рішень та солідарність з перевізниками з Польщі. Свої вимоги вони передали міністру транспорту Словаччини Йозефу Ражу. Зокрема, асоціація хоче негайного скасування угоди між ЄС і Україною про лібералізацію транспортних перевезень, яка нібито має руйнівний вплив на ринок перевезень у Словаччині.

Перевізники пообіцяли, що під час блокади не обмежуватимуть рух гуманітарної та військової допомоги, живих тварин, палива та свіжих охолоджених товарів. Водночас ввезення комерційних вантажів допускатиметься зі швидкістю 4 вантажівки на годину.

Контекст

6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

Страйкарі обіцяли пропускати певні види товарів на кордоні. Йдеться про гуманітарку й інші небезпечні вантажі, наприклад, паливо. Втім, відповідні особи фіксують порушення обіцянки, оскільки вищезгадані машини й надалі стоять в загальній черзі.

16 листопада словацькі перевізники провели попереджувальну акцію і на годину заблокували перетин кордону українським колегам, приєднавшись до аналогічної польської блокади. Перевізники заявили, що чекатимуть на реакцію упродовж семи днів, а в разі її відсутності погрожують повністю перекрити пункт пропуску "Вишнє Нємецьке - Ужгород".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словацькі далекобійники погрожують блокадою українського пункту пропуску з 1 грудня

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МАГАТЕ стурбоване зростанням атак поблизу Хмельницької АЕС

     • 38326 переглядiв

    Три громади Сумщини обстріляли російські окупаційні війська

     • 36737 переглядiв

    Усередині "шахеда" знайшли SIM-карту "Київстар"

     • 47808 переглядiв

    Ведмідь Балу з Хмельницького переїхав жити на Синевір

     • 46104 переглядiв

    ХАМАС звільнив двох ізраїльсько-російських заручників

     • 40824 переглядiв