ukenru
zyavilisya-dokazi-vplivu-rf-na-niderlandskiy-referendum-zmi

З’явилися докази впливу РФ на нідерландський референдум - ЗМІ

 • 13574 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Російська Федерація вплинула на нідерландський референдум та діяла разом із євроскептичними партіями. Про це йдеться в розслідуванні The New York Times, опублікованому 16 лютого, передає УНН.

ЗМІ звернулася до прикладу Гаррі ван Боммеля – одного з ключових агітаторів проти Угоди про асоціацію Україна–ЄС. Як з’ясувалося, член лівого крила голландського парламенту, переконуючи виборців, що вони повинні відхилити угоду, мав авторитетних союзників.

Розслідування видання підтвердило: разом із ним працювала його "українська команда" – група емігрантів, чиї симпатії були на боці Росії.

Вони відвідували громадські зібрання, виступали на телебаченні й використовували соціальні медіа, змальовуючи владу України як "кровожерну клептократію, не гідну голландської підтримки". Як визнав згодом сам Г.Ван Боммель, "було дуже зручно показати, що не всі українці підтримують (Угоду з ЄС)".

Видання повідомляє, що найактивніші члени "української команди" насправді були з Росії або з російськомовних регіонів України, та вони чітко слідували лінії Кремля.

Поки незрозуміло, чи була українська команда напряму керована з РФ, чи діяла з власних симпатій, та Г.Ван Боммель визнав, що не перевіряв їхні паспорти.

Як повідомляв УНН, британські спецслужби заявили про збільшення кібератак російськими хакерами.

Українські Національні Новини

Політика