zvilnennya-viyskkomiv-pochnetsya-z-oblasnogo-rivnya-predstavnik-prezidenta-u-parlamenti

Звільнення військкомів почнеться з обласного рівня - представник президента у парламенті

 • 2517903 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Звільнення керівників усіх територіальних центрів одночасно може ускладнити процес мобілізації. Тому, спочатку будуть звільнені керівники обласних ТЦК, повідомив в ефірі телемарафону представник президента у ВРУ, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає УНН.

Цитата

“Оскільки територіальні центри комплектування і соціальної підтримки мають дуже розгалужену систему, структуру, то безперечно треба почати з керівників обласного рівня, оскільки саме на цьому рівні, як свідчить практика, як свідчать повідомлення в тому числі до комітету нашого, найбільший рівень зловживань. Оскільки мало імовірно, що без відома вищого керівництва хтось дозволяв собі якісь масові можливості забезпечити ухилення від призову на військову службу за мобілізацією. Тому почнемо з обласного рівня”, - повідомив Веніславський.

Деталі

Також він нагадав, що мобілізація, запроваджена в Україні з 24 лютого, потребує дуже чіткого функціонування. А звільнення усіх військкомів одночасно ускладнить цей процес.

“Ми не можемо одночасно звільнити керівників усіх територіальних центрів, тому що це може ускладнити процес мобілізації загалом, оскільки це дуже така чітко працююча структура, попри наявність системних зловживань і корупційних вчинків. Але, безперечно, коли будуть призначені очільники обласного рівня серед нових людей, яким чужа сама сутність корупції, які розуміють, що таке життя, що таке смерть, і які повернулися з переднього краю, то я думаю, вони точно забезпечать повне очищення всіх територіальних центрів від тих, хто намагається використати службове становище проти інтересів держави для особистого збагачення”, - сказав Веніславський.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що було вирішено звільнити всіх обласних “воєнкомів”. Реалізувати це рішення повинен Головком Залужний. Перед призначенням нових керівників ТЦК буде перевірка СБУ. Списки людей, які замінять звільнених обласних «воєнкомів» вже є. До них входять військові, які “були в окопах і знають, що таке війна”. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Кримському мосту знов "бавовна" - ЗМІ

     • 1601627 переглядiв

    Метеорний потік Персеїди досягне піку цими вихідними

     • 2087994 переглядiв