ukenru
zvilnennya-polonenikh-zakhisnikiv-azovstali-reaktsiya-rodichiv

Звільнення полонених захисників "Азовсталі": реакція родичів

 • 121440 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Увечері 21 вересня відбувся великий обмін полоненими, завдяки якому Україна повернула 215 людей. Журналісти "Голосу Америки" поспілкувалися з дружинами Дениса "Редіса" Прокопенка, Арсенія Федосюка та матір'ю Іллі Самойленка, які зараз перебувають в США з адвокаційною місією, передає УНН.

Цитата

"Він набрав мене на три секунди, сказав: "Катя, я живий, все добре, ще зідзвонимось". Емоції переповнюють. По голосу начебто все добре. Але побачила, який він має вигляд зараз на брифінгу. Я рада, що він живий, але та картинка, яку я звикла бачити в житті, яким він був і те, як він зараз виглядає. Я просто боюся уявити, що з ним там робили", - розповіла Катерина Прокопенко, дружина "Редіса" і додала, що готова "хоч першим же рейсом" летіти до чоловіка.

Мати Іллі Самойленка сказала: "Відчуття дивовижні, не передати, не описати. Мабуть, у мене були приблизно такі ж відчуття, коли Ілля вперше зателефонував після поранення. Він витягнув з себе трубку, яку йому вставили для дихання, і говорив зі мною трошки не своїм голосом. А я не могла повірити, що це він, потім раділа, плакала і сміялася, точно так же, як сьогодні. Дуже коротко, з чужого номеру і просто сказав, що все, він в Україні."

Вона зауважила, що багато захисників залишається в російському полоні і потрібно продовжити шукати шляхи, щоб повернути всіх до України.

"Змішані почуття, тому що дуже багато наших там ще залишилося. Чи будуть у нас такі козирі для того, щоб їх міняти надалі, як зараз склалося? Ще багато наших залишається у полоні, і за них треба продовжувати боротися", - розповіла Алла Самойленко.

Дружина Арсенія Федосюка Юлія повідомила, що її чоловіка не було серед звільнених із полону і закликала продовжувати боротьбу за звільнення усіх українських полонених.

"Ми розуміємо, що їх мучать там, допитують з насиллям. Про це говорять хлопці, які повернулися. Тому в цей день, окрім радості, хотілося б говорити про те, що ми маємо далі боротися за тих, хто залишився. Тому, що ми не знаємо, де вони знаходяться, у тому числі я не знаю, де мій чоловік, зв’язку з ним у мене немає. Наша ціль залишається досі недосягнутою до кінця", - сказала Юлія.

Нагадаємо

Увечері 21 вересня відбувся великий обмін полоненими - Україні вдалось повернути 215 людей. Як повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак, командири з "Азовсталі" вже перебувають у безпеці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З полону визволили наймолодшого захисника "Азовсталі"

Українські Національні Новини

Суспільство