ukenru
zvilnennya-ne-bude-u-radi-povidomili-scho-zayava-pro-vidstavku-ministra-kulturi-tkachenka-ne-zareyestrovana

Звільнення не буде: у Раді повідомили, що заява про відставку міністра культури Ткаченка не зареєстрована

 • 52552 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. У Верховній Раді не розглядатимуть питання щодо звільнення Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики, оскільки заява не була зареєстрована в апараті парламенту. Про це у відповідь на запит УНН повідомили в апараті Верховної Ради.

Цитата

“За результатом розгляду у секретаріаті Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики повідомляється, що відповідна заява, яка надходить до Верховної Ради України, в установленному порядку має надійти до профільного Комітету. Однак, станом на 22.11. 2021 року така заява до зазначеного Комітету не надходила”, - йдеться у відповіді.

Деталі

11 листопада міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав заяву про відставку.

У своїх соцмережах Ткаченко пояснив, що причиною стало рішення Кабміну щодо Держкіно, яке приймалось без погодження з Мінкультом.

“Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну – нелогічно...Замість продовження втілення європейської концепції реформи про передачу службам і відповідним агентствам операційних функцій, на чому я наполягав з лютого місяця, приймається рішення, з яким я погодитись не можу. І воно непоодиноке", - зазначав він.

Втім, як стало відомо УНН, станом на 16 листопада Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики не отримав заяву про звільнення міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка. Там сподівались, що міністр не піде.

Вже 19 листопада, заступниця голови парламентської фракції “Слуга народу”, та член комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук повідомила УНН, що заява досі не була зареєстрована, тому питання щодо відставки очільника Мінкульту не розглядалося.

“Заява не була зареєстрована, тому і офіційного розгляду також не було ні на комітету, ні в залі”, - зазначила Кравчук.

Зазначимо, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомляв, парламент отримав заяву про відставку з посади міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Довідково

Сам Ткаченко із серпня 2008 до серпня 2019 року був генеральним директором групи каналів "1+1 Media". З 29 серпня 2019 року до 4 червня 2020 року - народний депутат від політичної партії "Слуга народу", голова комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики. 4 червня 2020 року був призначений на посаду міністра культури та інформаційної політики України.

Українські Національні Новини

Політика