ukenru
zustrich-u-myunkheni-nositime-deklarativniy-kharakter-politichniy-ekspert

Зустріч у Мюнхені носитиме декларативний характер – політичний експерт

 • 17573 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Зустріч у Мюнхені носитиме декларативний характер, а можлива зустріч у нормандському форматі не принесе змін чи проривів. Про це в ексклюзивному коментарі УНН заявив політичний експерт Дмитро Разумков.

"На жаль, мюнхенські зустрічі останні кілька років носять декларативний характер і серйозного прориву у вирішенні будь-яких проблем очікувати не доводиться, в тому числі у вирішенні конфлікту на Сході України. І звичайно ситуація по Криму глобально також не зміниться", - сказав Д.Разумков.

За його словами, враховуючи відсутність на зустрічі у Мюнхені президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна не слід очікувати ухвалення якихось серйозних рішень.

Д.Разумков додав, що для США дана зустріч носитиме ознайомчий характер і розставить глобальні акценти. "Встановлення вектору взаємовідносин Росії з США тут не відбудеться, це буде відбуватись на рівні лідерів даних країн", - уточнив експерт.

"Що стосується України, поки буде залишатися позиція статусу "кво" тому що адміністрація США не визначила головну позицію по російсько-українському конфлікту, а якщо ми говоримо про санкції, то і за заявами президента, і за заявами інших чиновників нової адміністрації США – це питання лишається відкритим і багато залежатиме від позиції РФ, як вони будуть далі себе вести", - сказав Д.Разумков.

При цьому експерт не виключив зустрічі у нормандському форматі.

"Зараз йдуть розмови про те, що ця зустріч відбудеться. Я вірю, що ця зустріч буде, але на жаль, очікувати якихось проривів і змін у стратегії поки не доводиться", - сказав Д.Разумков.

Зокрема, за його словами на зустріч негативно вплинуть майбутні вибори у Франції і Німеччині.

"Достатньо ослаблена позиція лідерів цих держав на даний момент грає більше на руку Росії ніж нам", - уточнив він

Українські Національні Новини

Політика