ukenru
zustrich-lideriv-skhidnogo-partnerstva-zelenskiy-planuye-pidnyati-pitannya-povernennya-krimu

Зустріч лідерів "Східного партнерства": Зеленський планує підняти питання повернення Криму

 • 12973 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, під час якої сторони обговорили важливість порушення питання повернення окупованого Криму під час відеоконференції лідерів "Східного партнерства". Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

"Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном. Глава Української держави привітав очільника шведського уряду з національним днем Швеції, який святкували 6 червня. Сторони обговорили ситуацію з поширенням та стримуванням коронавірусної інфекції на території обох держав", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співрозмовники сфокусувалися на відеоконференції лідерів "Східного партнерства", запланованій на 18 червня. Зеленський також додатково наголосив на необхідності повернення Криму на порядок денний.

"Прошу вас підтримувати питання повернення Криму на порядку денному. Впродовж років звучало лише питання припинення війни на Донбасі. Однак війна, яка там триває, почалася саме з Криму", – зазначив Президент України.

Також він подякував Швеції за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

"Прем’єр-міністр Швеції підтримав важливість порушення питання повернення Криму на порядок денний", - додали у повідомленні.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський візьме участь у відеоконференції лідерів "Східного партнерства", де відстоюватиме подальшу інтеграцію з ЄС.

Українські Національні Новини

Політика