zustrich-bukharestskoyi-devyatki-lideri-obgovoryat-podalshu-pidtrimku-ukrayini

Зустріч "Бухарестської дев'ятки": лідери обговорять подальшу підтримку України

 • 450629 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. На зустрічі "Бухарестської дев'ятки" за участі спеціальних гостей - президента США Джо Байдена, Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, лідери обговорять зусилля з подальшої підтримки України. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час відкриття заходу, інформує УНН.

Цитата

"Сьогоднішній саміт має особливе значення. Ми збираємось майже рівно в річницю події, яка назавжди змінила історію нашої частини Європи та вплинула на безпекову ситуацію в усьому світі - війну росії в Україні. Те, що ми хочемо зробити сьогодні, — це обговорити найближчі союзники щодо наступних кроків напередодні саміту "Бухарестської дев'ятки" у Братиславі та саміту НАТО у Вільнюсі, та можливості надання подальшої підтримки Україні", - оголосив Дуда.

Деталі

Крім цього, президент нагадав, що минулого року, 25 лютого, лідери "Бухарестської дев'ятки" зібралися у Варшаві, щоб обговорити найбільші виклики для східного флангу НАТО і яким чином можна підтримати Україну.

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на зустрічі лідерів країн "Бухарестської дев'ятки" з президентом США Джо Байденом заявив, що країни-союзники повинні "розірвати замкнене коло російської агресії". 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    YouTube Music дозволить створювати власні радіостанції

     • 1161353 переглядiв

    Іспанія прийняла близько 170 тисяч українських біженців

     • 851669 переглядiв