ukenru
zsu-vidbili-kilka-sprob-okupantiv-prosunutisya-u-napryamkakh-dvokh-sil-na-kharkivschini-ta-donechchini

ЗСУ відбили кілька спроб окупантів просунутися у напрямках двох сіл на Харківщині та Донеччині

 • 114531 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Українські військові відбили кілька спроб російських підрозділів просунутися у напрямках села Довгеньке Харківської області та села Богородичне на Донеччині. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає УНН з посиланням на МОУ.

Цитата

«На Слов’янському напрямку окупанти намагаються створити умови для поновлення наступу на Слов’янськ. Зокрема Українські війська відбили кілька спроб російських підрозділів просунутися у напрямках с. Довгеньке Харківської області та с. Богородичне, що на Донеччині. Зараз ворог продовжує шукати слабкі місця у системі оборони наших військ та активно залучає артилерію і армійську авіацію», - розповів Мотузяник.

Деталі

За його словами, на Харківському напрямку російські підрозділи зосередилися на утриманні зайнятих рубежів і районів та недопущенні подальшого просування наших військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині в результаті потрапляння ворожого снаряду горів ТЦ

«З цією метою противник здійснив вогневі нальоти на Рубіжне і Тернову та намагався контрнаступати у напрямку на н.п. Тернова, Руські Тишки і Питомник», - сказав Мотузяник.

Окрім того, він повідомив про ситуацію на решті напрямках.

Донецький напрямок. Там Сили оборони України ведуть важкі бої з російськими підрозділами. Противник, за широкої підтримки авіації веде наступальні дії, намагаючись оточити наші підрозділи біля Лисичанська і Сєверодонецька та вийти на адміністративний кордон Луганської області.

Зокрема, на Лиманському напрямку ворог веде інтенсивний наступ з метою повного взяття під контроль н.п. Лиман, застосовує артилерію і авіацію, намагається порушити систему української ППО, зв’язку та управління зброєю, активно вводить в дію комплекси РЕБ. Але успіху в цих діях ворог наразі не досяг.

На Сєверодонецькому напрямку українські захисники відбивають ворожі атаки в напрямку Сєвєродонецька та с. Гірське, на Бахмутському протидіють штурмовим діям окупантів у районах Комишувахи та н.п. Відродження. У районі Василівки противник закріплюється та готується до продовження наступальних дій у напрямку с. Берестове.

На Авдіївському напрямку ЗСУ стримують наступ російських військ поблизу Красногорівки, Кам’янки, Авдіївки і Пісків. Завдяки вдалим діям та ефективній обороні українських підрозділів, противник успіху не досяг. Для протидії нашим БпЛА та придушення системи зв’язку підрозділів Сил оборони України ворог застосовує комплекси РЕБ.

На Курахівському, Новопавлівському і Запорізькому напрямках ворог здійснює вогневе ураження в бік позицій наших підрозділів, застосовуючи при цьому артилерію. Зафіксовано ворожі авіаційні удари силами оперативно-тактичної авіації у районі с. Оріхів.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля окупанти зосередили на спробах сковування наших військ та недопущенні перекидання українських резервів на інші напрямки.

На Криворізькому та Миколаївському напрямках загарбники здійснювали вогневе ураження населених пунктів майже по всій лінії зіткнення. В рамках підготовки до наступальних та контрнаступальних дій, у районі м. Берислав росіяни розмістили три важкі вогнеметні системи ТОС-1 “Буратіно” та намагаються підсилити цей район підрозділами “росгвардії” і стрілецьких батальйонів мобілізаційного резерву т.зв. 1 АК, загальною чисельністю до 2 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони прокоментували інформацію про наступ окупантів на Сході

Українські Національні Новини

Суспільство