ukenru
zruynovani-v-krasnoyarskomu-krayi-dambi-buli-zvedeni-nezakonno

Зруйновані в Красноярському краї дамби були зведені незаконно

 • 10348 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Дамби, що зруйнувалися в Красноярському краї Росії та спричинили загибель більше десятка людей, були побудовані незаконно. Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету Російської Федерації, передає УНН.

Такі висновки слідчі зробили в результаті допитів затриманих раніше співробітників підприємства, що проводить золотодобування та вивчення документів вилучених на підприємстві.

"В ході допитів директора золотодобувного підприємства ТОВ "Сісім", начальника і майстра гірського ділянки цієї ж організації, свідків і очевидців, а також вивчення вилученої в ході обшуків і запитаної у контролюючих органів документації виявлені порушення в організації роботи золотодобувної артілі. Встановлено, що дамби зведені незаконно без будь-яких дозвільних документів з метою відведення грунтових вод на ділянці видобутку золота. Прорив почався з самої верхньої, а потім по ланцюжку силою потоку води зруйнувалося ще чотири гідротехнічні споруди", - повідомив СК РФ.

Крім того, встановлено, що гірничий майстер, в посадові обов'язки якого входило організація і проведення робіт на ділянці, не має жодної спеціальної освіти.

Начальник ділянки повідомив слідчому про те, що розумів небезпеку споруди робочого селища в зоні затоплення.

Нагадаємо, розслідування проводиться в рамках кримінальної справи, порушеної за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 216 КК РФ (порушення правил безпеки при веденні робіт, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб).

19 жовтня 2019 року в нічний час на території золотодобувного рудника недалеко від селища Щетинкино в Красноярському краї прорвало технологічну дамбу на річці Сейба. В результаті події, за попередніми даними, загинули 15 осіб, госпіталізовано в медичні установи 14 постраждалих.

Українські Національні Новини

Новини Світу