zradnik-yakiy-koriguvav-udari-rf-po-zaporizhzhyu-otrimav-15-rokiv-tyurmi

Зрадник, який коригував удари рф по Запоріжжю, отримав 15 років тюрми

 • 38141 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. За матеріалами СБУ, 15 років ув’язнення отримав ще один агент фсб, який намагався навести “Шахеди” на позиції морпіхів ЗСУ на Запоріжжі. Про це повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Цитата

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб. Він коригував ракетно-артилерійські та дронові удари рф по Запоріжжю. ... На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", – зазначили в СБУ.

Деталі

Зловмисник намагався встановити й передати агресору координати оборонних та промислових об’єктів на території регіону, перш за все — локації судноремонтних потужностей та місць базування підрозділів морської піхоти ЗСУ.

Розвідувальна інформація потрібна для підготовки серії прицільних ударів по українських об’єктах із застосуванням реактивних систем залпового вогню “Смерч” та дронів-камікадзе типу “Шахед”, повідомляють у СБУ.

Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника у травні 2023 року під час виконання ним ворожого завдання.

Слідство встановило, що ворожим поплічником виявився колишній посадовець податкової міліції, якого у 2011 році було звільнено за корупцію. На початку березня 2023 року його дистанційно завербував кадровий співробітник фсб, — до уваги агресора фігурант потрапив через поширення прокремлівських коментарів у заборонених соцмережах.

Для збору інформації він об’їжджав місцевість як водій таксі та здійснював відеозйомку за допомогою прихованого реєстратора і мобільного телефону. За кожне виконане завдання окупанти “гарантували” йому грошову “винагороду” у розмірі від 2 до 5 тис. грн.

Нагадаємо

Також УНН повідомляв, що контррозвідка Служби безпеки ліквідувала міжнародний канал нелегального вивезення з України комплектуючих до бойових літаків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Чернігівщина: росіяни обстріляли Семенівку — ОВА

     • 51645 переглядiв