ukenru
znischennya-okupantami-muzeyu-skovorodi-na-kharkivschini-vidkrito-provadzhennya

Знищення окупантами музею Сковороди на Харківщині: відкрито провадження

 • 103390 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Правоохоронці відкрили провадження через обстріл села на Харківщині в результаті якого повністю зруйновано будівлю Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди та поранено 35-річного сина директора музею. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Цитата

«За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за даними слідства, 6 травня близько 23:30 російські військові обстріляли село Сковородинівка Богодухівського району.

«Варварськими діями російських загарбників повністю зруйновано будівлю Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди. Отримав поранення 35-річний син директора музею, який залишився на ніч охороняти приміщення», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

В Україні пошкоджень та руйнувань зазнали культурні об'єкти на території 56 територіальних громад у 13 регіонах через збройну агресію росії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП