znachna-chastina-naymantsiv-pvk-vagner-ymovirno-priyednana-do-rosgvardiyi-ta-pvk-redut-rozvidka-britaniyi

Значна частина найманців пвк "вагнер", ймовірно, приєднана до росгвардії та пвк "редут" - розвідка Британії

 • 108734 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. У рф намагаються посилити контроль над приватною військовою компанією "вагнер". Значні елементи цього військового формування, ймовірно, були асимільовані в командну структуру росгвардії, інші «вагнерівці», можливо, приєднались до пвк «редут». Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає УНН.

Цитата

«Станом на кінець жовтня 2023 року великі елементи приватної військової компанії «Вагнер», ймовірно, були асимільовані в командну структуру національної гвардії росії (росгвардії) і відновили активний набір. Цей підрозділ "вагнера" у складі Росгвардії, ймовірно, очолює павло пригожин, син покійного власника "вагнера" євгена пригожина. Інші групи "вагнерівців", найімовірніше, приєдналися до іншої російської пвк "редут»», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що медики "вагнера" увійшли до складу чеченського спецпідрозділу "ахмат". Раніше, 25 жовтня 2023 року, рамзан кадиров заявляв, що 170 колишніх бійців "вагнера" вже приєдналися в його полк "ахмат", зазначає британська розвідка в своєму повідомленні.

Довідково

Після заколоту в липні 2023 року і подальшої загибелі керівництва "вагнера" євгена пригожина, в серпні 2023 року рф намагається здійснювати безпосередній контроль над діяльністю групи "вагнера" та її колишнім персоналом.

Нагадаємо

Як повідомив лідер чечні рамзан кадиров у Telegram, група колишніх російських найманців ПВК “вагнера” почала навчання зі спецпідрозділом із південного російського регіону Чечні. 

Раніше УНН повідомляв, що сина Кадирова отримав орден “За заслуги перед Кабардино-Балкарською республікою”. Це вже п'ята нагорода 15-річного підлітка після побиття їм ув'язненого в СІЗО Микити Журавля.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні вирує негода: в Херсоні та Одесі почався деревопад

     • 165426 переглядiв

    Історична угода: Ізраїль продав Фінляндії "Пращу Давида"

     • 786333 переглядiв