ukenru
zmi-v-obsye-zayavili-pro-vidmovu-ukrayini-v-dostupi-na-okupovani-teritoriyi

ЗМІ: в ОБСЄ заявили про відмову України в доступі на окуповані території

 • 12677 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Голова Комітету з демократії, прав людини і гуманітарних питань Парламентської асамблеї ОБСЄ Маргарет Кінер Неллі під час засідання Постійного комітету ПА ОБСЄ заявила, що делегація Парламентської асамблеї, яка займалася підготовкою доповіді по ситуації на сході України, не отримала від влади дозволу на доступ до віддалених районів, контрольовані бойовиками. Про це, посилаючись на слова політика під час виступу, передає УНН із посиланням на ТАСС.

"На жаль, було неможливо отримати необхідний дозвіл від української влади на доступ на території, які не контролюються урядом", - сказала вона.

За її словами, це обмежило масштаб роботи місії.

"Ми сподіваємося, що наша асамблея скоро зможе оцінити стан справ з дотриманням прав людини в Донецьку і Луганську", - додала Неллі.

Відзначимо, що, як випливає зі звіту, розміщеного на офіційному сайті ПА ОБСЄ, Маргарет Кінер Неллі і Кіріакос Хаджіанні, голова і доповідач комітету асамблеї з прав людини відповідно, 3 червня завершили п'ятиденну місію в Україну, яка включала відвідини лінії зіткнення на сході країни, центру для внутрішньо переміщених осіб і медичних установ.

Зокрема, вони відвідали контрольно-пропускний пункт у Станиці Луганській.

Як повідомляв УНН, Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) в неділю, 30 червня, повідомила, що Україна і сепаратисти самопроголошеної "ЛНР" повідомили про завершення розведення військ в узгодженому районі в Станиці Луганській.

Українські Національні Новини

Політика