zmi-u-pentagoni-ninishni-diyi-rosiyi-na-donbasi-vvazhayut-prelyudiyeyu

ЗМІ: у Пентагоні нинішні дії росії на Донбасі вважають "прелюдією"

 • 237700 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. У міністерстві оборони США вважають, що нинішня активізація російських військ на Донбасі є "прелюдією" до початку повномасштабного наступу. Про це з посиланням на заяву високопосадовця Пентагону під час брифінгу повідомляє репортер Reuters Філ Стюарт, пише УНН.

Цитата

"Новий російський наступ розпочався? Представник міністерства оборони США описує нинішні дії як прелюдії до більш масштабних, очікуваних операцій на сході України", — написав журналіст.

Деталі

За даними представника Пентагону, росія ввела в Україну ще дві батальйонні тактичні групи за останні 24 години, довівши їхню загальну кількість до 78 бтг.

Також на думку міноборони США, бойова міць росії в Україні становить 75% тих сил, які вона зібрала біля українських кордонів на початку вторгнення.

За даними CNN, який посилається на те саме джерело, США зараз спостерігають "обмежені наступальні операції", зроблені росією на південний захід від Донецька та на південь від Ізюма.

Представник Пентагону сказав, що росія все ще проводить "операції з формування", "щоб переконатися, що вони мають логістику та підтримку" разом з іншими "допоміжними можливостями".

За словами чиновника, США очікують побачити "змішаніший підхід" до нових операцій в Україні після невдач росії на півночі країни.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ знищили чотири роти російських десантників– Генштаб

     • 330086 переглядiв