ukenru
zmi-u-bilomu-domi-poprosili-fbr-sprostuvati-dani-pro-zvyazki-z-rf

ЗМІ: у Білому домі попросили ФБР спростувати дані про зв'язки з РФ

 • 10596 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Керівник апарату Білого дому Райнс Прібес попросив високопоставленого чиновника ФБР спростувати повідомлення ЗМІ, що радники президента США Дональда Трампа під час президентської кампанії часто мали контакти з представниками російської розвідки під час виборів. Про це повідомив офіційний представник Білого дому, передає УНН з посиланням на Associated Press.

Чиновник сказав, що Р.Прібес зробив такий запит після того, як ФБР сказав Білому дому, що вважає повідомлення New York Times минулого тижня, де описувалися ці контакти, неточними. Станом на четвер ФБР не робило таку заяву публічно, і не було жодних ознак того, що це планувалося, пише видання.

Видання New York Times повідомило, що в минулому році агентства США перехопили телефонні дзвінки між офіційними представниками російської розвідки і членами команди кампанії Д.Трампа 2016 року.

Обговорення Р.Прібеса з заступником директора ФБР Ендрю МакКейбом викликало обурення у деяких демократів, які говорили, що він порушує політику, спрямовану на обмеження зв'язку між правоохоронними органами і Білим домом в очікуванні розслідування.

На вихідних Р.Прібес, посилаючись на свої контакти з ФБР, сказав Fox News, що "верхівка розвідувального співтовариства" запевнила його, що твердження про контакти представників кампанії з Росією були "не тільки грубо перебільшені, але і неправильні".

Сенатор Рон Вайден, коментуючи заявив Р.Прібеса, заявив, що це дозволяє директору ФБР Джеймс Комі обговорювати розслідування Бюро публічно.

"Якщо керівник апарату Білого дому може робити публічні заяви про ймовірні висновки розслідування ФБР, то директор Комі може розповісти усе американськоиу народу", - сказав сенатор.

Українські Національні Новини

Новини Світу