ukenru
zmi-suputnik-zafiksuvav-300-metrovu-bratsku-mogilu-u-mangushi

ЗМІ: супутник зафіксував 300-метрову братську могилу у Мангуші

 • 199014 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Супутник зафіксував братську могилу в окупованому російськими військами селищі Мангуш, яке знаходиться менше ніж у 20 кілометрах від Маріуполя. Журналісти проекту Радіо Свобода "Схеми" оприлюднили супутникові знімки, які показують вірогідне місце масового поховання, пише УНН.

Деталі

Так, згідно з супутниковими знімками, викопана траншея з’явилась орієнтовно в кінці березня. На знімку від 23 березня її ще не було. На наступному знімку цієї місцевості від 29 березня вже видно вириту траншею довжиною більше 300 метрів і, ймовірно, техніку, якою її робили.

На більш свіжому супутниковому знімку за 9 квітня можна помітити, що траншея вже частково прикопана землею і розширена.

Про братські могили загиблих маріупольців раніше повідомили у міськраді Маріуполя.

Радник міського голови Петро Андрющенко розповів журналістам "Схем", що тіла загиблих людей з вулиць Маріуполя російські військові спочатку звозять у різні промзони міста, де є великі холодильні камери, а вже потім складають у пакети і вивозять в місця масових захоронень.

"Я так розумію, що вони масово саме туди звозять. Вже тепло – і ви розумієте, що з трупами… Почати (транспортування – ред.) вони повинні були з кінця березня… Скільки і як їх порахувати – ми не знаємо. Там тисячі мають бути… Але нарешті ми з’ясували, куди вивозять хоча б частину загиблих з Маріуполя", - додав Андрющенко.

Зазначається, що довжина траншеї у Мангуші – 300 метрів. Для порівняння - у братській могилі біля церкви у Бучі – 14 метрів, там були виявлені тіла 70 осіб.

Раніше

Як писав УНН, у четвер радник мера Петро Андрющенко повідомив, що поблизу Маріуполя, шукаючи місця масового захоронення загиблих маріупольців, виявили вириті окупантами 30-метрові братські могили, куди тіла звозять вантажівками.

Пізніше цю інформацію підтвердив і міський голова Вадим Бойченко. Він повідомив, що запросив у компанії Maxar підтвердження цієї інформації знімками із супутників.

Українські Національні Новини

Суспільство