ukenru
zmi-ssha-rozshiryuyut-sanktsiyi-proti-pivnichnogo-potoku-2

ЗМІ: США розширюють санкції проти "Північного потоку-2"

 • 13684 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Держдепартамент США розширив санкції щодо недобудованого російського газопроводу "Північний потік-2". Нові заходи спрямовані на компанії, які надаватимуть послуги або фінансування для суден, що працюють над будівництвом газопроводу, передає УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Так, американські санкції, введені в кінці минулого року, стосувалися судів-трубоукладачів для "Північного потоку-2". Згідно з матеріалами журналістів, нова директива Держдепартаменту, що опублікована у вівторок, розширює минулорічні заходи.

Відповідно до неї, санкції будуть застосовуватися до компаній, що надають послуги, обладнання або фінансування для "модернізації або установку устаткування" для судів, які будуть працювати над "Північним потоком-2".

Директива "є підходящою реакцією, особливо з урахуванням того, що попереду ще багато роботи", - сказав Френсіс Феннон, помічник державного секретаря з енергетичних ресурсів.

"Ми хочемо переконатися, що всі сторони ясно розуміють, що вони можуть підпадати під наші санкції", - додав він.

У новому документі говориться, що Державний департамент і Мінфін готові "використовувати весь спектр санкційної влади, щоб зупинити будівництво". Очікується, що в кінці цього можуть з'явитися додаткові санкції, відзначають журналісти.

Як повідомляв УНН, 1 жовтня Датське енергетичне агентство видало компанії Nord Stream 2 AG дозвіл на експлуатацію "Північного потоку-2" на шельфі країни при дотриманні ряду умов, що забезпечують безпечну експлуатацію газопроводів.

Українські Національні Новини

Політика