ukenru
zmi-nastup-armiyi-khaftara-na-tripoli-yde-z-semi-napryamkiv

ЗМІ: наступ армії Хафтара на Тріполі йде з семи напрямків

 • 9784 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Операція Лівійської національної армії (ЛНА) фельдмаршала Халіфи Хафтара щодо наступу на Тріполі йде з семи напрямків. Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал Sky News Arabia.

Таку заяву в неділю зробив офіційний представник ЛНА, бригадний генерал Ахмед аль-Місмарі.

"Військова операція в Тріполі йде за наміченим раніше плану. Армія зірвала зроблену сьогодні противником контратаку і розвиває наступ по семи напрямках, - сказав він. - Наші підрозділи вступили в район Халл-ель-Фурджан (в 10 км на південь від центру столиці)" .

За словами аль-Місмарі, хафтарівці раніше вдень відбили напад формувань, лояльних уряду національної згоди прем'єр-міністра Фаїза Сараджа, в районі міжнародного аеропорту Тріполі (не функціонує з 2014 року). "ВВС наносили удари по позиціях збройних угруповань в околицях аеропорту для підтримки сухопутних військ, які просуваються по цій осі, - зазначив генерал. - І це був перший раз, коли ми задіяли бойову авіацію проти ворога в околицях Тріполі".

Інформації про те, що відбувається в околицях Тріполі з боку уряду національної єдності, яке контролює столицю, поки не було.

Нагадаємо, фельдмальшар Халіф Хафтар на чолі Лівійської національної армії заявив про введення безпольотної зони для бойових літаків уряду країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу