ukenru
zmi-gruziya-mozhe-otrimati-bezviz-u-2016-mu-a-ukrayina-u-2017-mu

ЗМІ: Грузія може отримати безвіз у 2016-му, а Україна - у 2017-му

 • 10329 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Грузія може отримати безвіз з ЄС у грудні 2016 року, а Україна, швидше за все, не раніше 2017-го. Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter, передає УНН.

"Тріалог щодо візової лібералізації для Грузії скоріш за все відбудеться у середу. А тріалог щодо України тільки тоді, коли механізм щодо призупинення безвізу буде формально прийнято - на початку наступного року", - написав Р.Йозвяк.

Нагадаємо, Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що керівники комітетів закордонних справ і євроінтеграції звернулись до Європарламенту з проханням розглянути питання безвізу ще цього року.

Як повідомляв УНН, народний депутат України, член Комітету Верховної ВР з питань європейської інтеграції Оксана Юринець стверджує, що наразі існує шанс того, що ЄС до кінця останньої сесії, тобто до кінця грудня, затвердить механізм призупинення візової лібералізації, і таким чином Україна ще має можливість в цьому році отримати “безвіз”.

Українські Національні Новини

Політика