ukenru
zmi-chekhiya-bude-grati-virishalnu-rol-v-transportuvanni-gazu-cherez-pivnichniy-potik-2

ЗМІ: Чехія буде грати вирішальну роль в транспортуванні газу через "Північний потік-2"

 • 7814 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Чеська Республіка буде грати вирішальну роль в транспортуванні російського газу через трубопровід "Північний Потік-2". Саме через нього буде переправлено велику частину сировини, яку газопровід транспортуватиме через Балтійське море з Росії до Німеччини в обхід традиційних транзитних маршрутів через Україну або Польщу, передає УНН, посилаючись на Czech News Agency.

Так, проект вартістю 3 млрд євро зв'яже місто Лубмін на півночі Німеччини, де "Північний Потік-2" знаходиться на материку, з Дойчнойдорф на кордоні з Чехією.

"З 55 мільярдів кубометрів природного газу, що протікають по трубопроводу "Північний Потік-2" щороку, 45,1 мільярда кубометрів буде направлятися в Чеську Республіку по трубопроводу Eugal", - розповів представник німецької мережі газопроводів Gascade Реймт Бернерт.

Будівництво 480-кілометрового трубопроводу почалося восени минулого року.

"Поки у нас це в планах", - заявив Бернерт, за словами якого близько 200 км газопроводу вже прокладено в федеральних землях Мекленбург-Передня Померанія, Бранденбург і Саксонія.

На іншій 135-кілометровій ділянці 14-метрові і 18-тонні труби зварені і готові до прокладки під землею.

Проект Eugal повинен бути завершений у 2021 році. Газопровід, що проходить через Німеччину, призначений для перекачування сировини в нову трубу, яка повинна проходити паралельно існуючому газопроводу Gazela. Магістраль з'єднує чеську мережу трубопроводів з Nord Stream.

У той же час, за словами заступника міністра промисловості і торгівлі Республіки, запуск нових газопроводів матиме позитивний вплив на газову галузь в Чехії.

Як повідомляв УНН, 15 квітня Євросоюз остаточно затвердив проект змін в газову директиву ЄС, зокрема що стосуються російського проекту газопроводу "Північний потік-2".

Українські Національні Новини

Політика