zmenshennya-prisutnosti-rosiyan-na-teritoriyi-zaes-u-gur-zayavili-scho-tse-mozhe-vkazuvati-na-prodovzhennya-pidgotovi-do-teraktu

Зменшення присутності росіян на території ЗАЕС: у ГУР заявили, що це може вказувати на продовження підготови до теракту

 • 923697 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Зменшення присутності російських окупантів на території Запорізької АЕС може вказувати на те, що росіяни продовжують підготовку до теракту на АЕС. Про це журналісту УНН повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Цитата

«Так, це може вказувати на те, що окупанти продовжують підготовку до теракту, штучної техногенної катастрофи. Підтверджуються багатьма джерелами факти замінування об’єктів на ЗАЕС, продовження перебування там військової техніки, у тому числі вантажівок з вибухівкою, і, власне, така поведінка представників «росатому» вказує на щонайменше їхнє розуміння можливої загрози подібних дій загарбників», - розповів Юсов.

За його словами, ситуація відстежується.

«Попри те, що Україна сьогодні позбавлена засобів технічного контролю за станцією і тим, що там відбувається, і відповідно офіційно ані Україна, ані світ не володіють повною інформацією, але ми збираємо дані, й отримуємо інформацію станції. Так, ситуація справді небезпечна, тому що окупанти продовжують незаконно контролювати, утримувати ЗАЕС, і готуються до можливого проведення провокації і теракту», - зазначив Юсов.

Він вказав, що наразі росіяни продовжують займатися ядерним шантажем.

Доповнення

Головне управління розвідки МО України повідомляло 30 червня, що російський окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції.

Президент України Володимир Зеленський раніше зазначав, що якщо не буде потужної реакції європейських лідерів і країн на російський злочин на Каховській ГЕС, то це може додати нахабності російським терористам щодо Запорізької АЕС.

У Запоріжжі пройшли практичні навчання з відпрацювання заходів, необхідних на випадок виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС. За результатами навчань оприлюднили покроковий алгоритм дій у разі аварії на ЗАЕС чи у випадку евакуації.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Маск назвав можливим місцем поєдинку з Цукербергом Колізей

     • 942695 переглядiв