ukenru
zlovmisnikiv-suditimut-za-nezakonne-postachannya-myasa-u-sadochki

Зловмисників судитимуть за незаконне постачання м'яса у садочки

 • 7874 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. До суду направлено обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи, яка створила фіктивні фірми, постачала несертифіковане м'ясо у садочки і заволоділа коштами місцевого бюджету на суму майже 2 млн грн. Зловмисникам загрожує максимальне покарання у виді позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передає УНН.

Правоохоронці Житомирської області знешкодили злочинне угруповання, до складу якого входило троє осіб, які впродовж жовтня-грудня 2017 року, створивши підконтрольні фіктивні підприємства та підробивши офіційні документи, організували і забезпечили постачання неперевіреної м’ясної продукції до дошкільних та інших закладів Управління освіти Житомирської міської ради.

Як повідомили у Генпрокуратурі, внаслідок протиправних оборудок організована група заволоділа коштами місцевого бюджету на суму 1 млн 940 тис. грн.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28 ( Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

У ході досудового розслідування на банківські рахунки підприємств та майно підозрюваних накладено арешт.

Щоб відшкодувати завданих державі збитків прокуратура області підготувала до суду цивільний позов.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи скеровано до суду.

Нагадаємо, банді повідомили про підозру за розкрадання виділених на спецінтернат грошей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП