ukenru
zlovmisnikam-yaki-vikrali-z-obminnika-9-mln-grn-povidomleno-pro-pidozru

Зловмисникам повідомлено про підозру за викрадення з "обмінника" 9 млн грн

 • 14283 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Працівниці обмінного пункту та її спільнику повідомили про підозру у викрадені з пункту обміну 9 мільйонів гривень. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

"Встановлено, що у січні 2020 року працівниця обмінного пункту разом із спільником, який з 2011 по 2019 рік відбував покарання на тимчасово непідконтрольній території "ЛНР", розробили план викрадення грошових коштів, які знаходились у сейфі пункту обміну валют. У ході підготовки до злочину жінка надала спільнику дублікат ключів від дверей та сейфу і назвала пароль від сигналізації", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 29 січня 2020 року, дочекавшись наповнення сейфу найбільшою сумою готівки, працівниця обмінного пункту повідомила про це свого спільника, а сама з метою забезпечення алібі разом з колегою викликала таксі та поїхала додому.

"Вночі спільник безперешкодно проник до приміщення та викрав грошові кошти, які знаходились в сейфі в іноземних валютах на загальну суму 9 мільйонів гривень", - зазначається в повідомленні.

Зазначається, що наступного дня спільники розділили викрадені кошти. Після чого злочинець, придбав позашляховик та з викраденими грошима переховувався на території Чернігівської області.

Так, 4 лютого 2020 року завдяки злагодженій роботі правоохоронців підозрюваних затримали. У ході обшуків виявлено та вилучено частину викрадених коштів, а також транспортний засіб, придбаний злочинцем.

"Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою группою –ред.) та ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом ,вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб –ред.)КК України, а працівниці обмінника за ч. 5 ст. 27 , ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою группою – ред.) та ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб – ред.) КК України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Одеській області обікрали обмінник.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП