ukenru
zlochintsi-na-zaporizhzhi-rozrakhuvalis-falshivimi-dolarami-za-avto

Зловмисники на Запоріжжі розрахувались фальшивими доларами за авто

 • 8860 переглядiв

ЗАПОРІЖЖЯ-КИЇВ. 22 лютого. УНН. Продавши свою стареньку “Ладу” за 600 доларів, мешканець Михайлівського району на Запоріжжі запізно зрозумів, що замість справжніх купюр отримав фарбовані папірці. Втім поліцейські затримали зловмисників, авто найближчим часом повернеться до власника. Про це проінформували у відділі комунікації поліції Запорізької області, повідомляє УНН.

20 лютого 2017 року до Михайлівського відділення поліції ГУНП у Запорізькій області звернувся мешканець району, 1997 р. н.. Парубок повідомив, що двоє невідомих чоловіків придбали у нього автомобіль "ВАЗ-2103" за 600 доларів США, після чого направились в бік м. Токмак. Лише після цього, уважно придивившись до отриманих купюр, ошуканий громадянин зрозумів, що вони фальшиві. Спробував самостійно наздогнати зловмисників, але безуспішно.

За фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Отримавши інформацію про правопорушення, поліцейські повідомили прикмети та номер автомобіля всім службам та постам. На пошук злочинців було зорієнтовано особовий склад Михайлівського та Токмацького відділень поліції. Через незначний проміжок часу на території м. Токмак автомобіль з угонщиками був зупинений, а злочинців затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Щодо осіб затриманих, то обидва мешкають у Токмаку, ніде не працюють. Один з них 1983 р. н., раніше неодноразово засуджений. Другий – 1990 р. н., також має судимість.

Під час огляду затриманих було вилучено ще чотири підробних банкноти номіналом 100 доларів. Походження фальшивих купюр наразі встановлює слідство. Викрадений автомобіль після проведення необхідних слідчих дій буде повернуто власникові.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП