zlivali-u-sotsmerezhi-lokatsiyi-sil-oboroni-v-odesi-povidomleno-pro-pidozru-dvom-blogeram

"Зливали" у соцмережі локації Сил оборони в Одесі: повідомлено про підозру двом блогерам

 • 249152 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Двом одеситам було повідомлено про підозру через те, що вони поширювали локації Сил оборони та викладали ці дані в Instagram, Youtub та ТікТок, передає УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

Правоохоронці затримали двох чоловіків з Одеси за поширення інформації про дислокацію підрозділів Сил оборони України.

Один чоловік - 36-річний одесит - зняв відео роботи української протиповітряної оборони під час однієї з нічних масованих атак російських військ на місто. Він виклав відео на своїй сторінці в Інстаграмі та каналі на YouTube, а також вказав точний час і місце зйомки. Зазначається, що ця інформація могла бути використана російськими військами для обстрілу позицій ППО.

Другий - 28-річний блогер - зняв на відео оборонний об'єкт, на якому несли службу підрозділи Національної гвардії України та Національної поліції України. Він також виклав відео на своїй сторінці в ТікТок, додавши геолокацію. Свої дії чоловік пояснив бажанням збільшити аудиторію свого блогу.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження обох чоловіків і припинили їхню незаконну діяльність. Під час обшуків у їхніх будинках горе-блогерів було виявлено мобільні телефони, які вони використовували для зйомки та поширення відео.

Обом чоловікам повідомили про підозру за статтею 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших військових формувань).

Їм загрожує до 8 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала інстаблогера, який закликав росіян частіше обстрілювати Україну

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні циркулює 14 штамів COVID-19 - МОЗ

     • 967293 переглядiв