zima-bude-skladnoyu-gotuyemosya-do-vsikh-mozhlivikh-stsenariyiv-premyer-rozpoviv-pro-pidgotovku-do-opalyuvalnogo-sezonu-2

"Зима буде складною. Готуємося до всіх можливих сценаріїв" - прем’єр розповів про підготовку до опалювального сезону

 • 252709 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаля розповів про стан ремонтних робіт на об’єктах генерації. Під час засідання уряду прем’єр заявив, що Україна готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій в опалювальний сезон, повідомляє УНН.

Цитата

«Як завжди на темі опалювального сезону маємо багато спекуляцій. Ми не збираємось применшувати загрози, ризики та виклики цього опалювального сезону.

Формуємо багаторівневий захист для енергетичних об’єктів. Готуємося до всіх можливих сценаріїв розвитку подій, щоб уникнути найгірших. Зима буде складною, але ми маємо вистояти. Готуємо для цього все необхідне», - заявив Шмигаль.

Деталі

За його словами, ремонтні роботи на тепло -, гідро- та атомних об’єктах генерації йдуть за планом.

Прем’єр повідомив, що вже відремонтовано п'ять атомних блоків потужністю 4,4 ГВт. Ремонтуються ще чотири блоки потужністю 3,4 ГВт.

Також відремонтовано та перебувають у ремонті 24 енергоблоки теплових електростанцій. Це 62% від загальної кількості, і це потужність на 4,3 ГВт, зазачивив прем’єр.

Теплоелектроцентралей, які багато де забезпечують людей теплом, відремонтовано 70%, ще 30% зараз у ремонті.

Відремонтовано та в ремонті 32 гідроагрегати, або 68% від потужності( потужність на майже 1,8 ГВт)

З боку компанії «Укренерго» маємо майже 80% виконання робіт з ремонту магістральних мереж. Зокрема, високовольтні підстанції вже відновлені до рівня довоєнного стану.

Нагадаємо

4 серпня перший заступник Міністра енергетики Юрій Власенко заявив, що на складах теплових електростанцій та теплоелектроцентралей накопичено 1,4 мільйона тонн вугілля, що на 100 тисяч менше, ніж затверджено у плані - 1,5 мільйона тонн. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі