ziavylysia-podrobytsi-pidhotovky-teraktu-na-rizdvo-u-vidni-pidozriuiut-dvokh-tadzhykiv-ta-chechentsia

З’явилися подробиці підготовки теракту на Різдво у Відні: підозрюють двох таджиків та чеченця

 • 32420 переглядiв

Віденська поліція затримала таджицьку пару і чеченця за підозрою у зв'язках з ІДПК і плануванні нападів на міські пам'ятки. Арешти відбулися після того, як поліція отримала наводку і зафіксувала незвичайну активність поблизу потенційних мішеней.

У Відні поліція затримала подружню пару з Таджикистану та чеченця за підозрою у причетності до міжнародної терористичної організації. Деталі цієї спецоперації розповідає Heute, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що затриманих підозрюють у тероризмі, які були частиною радикальної ісламістської мережі "Ісламська держава провінція Хорасан (ISPK)". Ймовірними цілями атак вважаються собор Святого Стефана та віденський Пратер.

За інформацією Heute, розслідування теракту порушилося за наводкою з Німеччини. 30-річний таджик, який приїхав до Відня на початку грудня і поводився незвично. Кажуть, що він знімав собор Святого Стефана з різних сторін, перевіряв вхідну зону на камери спостереження та перевіряв стіни. Також кажуть, що він знімав на Prater Hauptallee і поводився дивно для туриста.

За даними австрійської прокуратури, 8 грудня в центрі для біженців у віденському районі Оттакрінг проходила так звана "конспіративна зустріч". Наступного таджик вилетів до Туреччини через аеропорт Відень-Швехат і незабаром повернувся назад. Незадовго до Різдва в багатоквартирному будинку на вулиці Таліаштрассе було проведено кілька рейдів.

28-річний таджик і його 27-річна дружина, були заарештовані, у них конфіскували носії інформації та близько 6 тис. євро готівкою

зазначається у статті.

Також був заарештований 47-річний сусід пари - чеченець, який перебуває в країні з 2012 року і ніколи не привертав до себе негативної уваги. Одружений батько трьох дітей заперечує, що був близько знайомий з двома іншими, і не розуміє, чому він зараз у в'язниці.

Нині проводиться аналіз 14 мобільних телефонів заарештованих.

Ісламісти могли планувати теракти у Кельні, Відні й Мадриді: кількох людей затримано24.12.23, 10:57

Лілія Подоляк

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині встановлюють фортифікації "зуби дракона"

     • 41339 переглядiв