zhurnalyst-mykhailo-tkach-povidomyv-pro-napad-na-noho-politsiia-pochala-rozsliduvannia

Журналіст Михайло Ткач повідомив про напад на нього: поліція почала розслідування

 • 2580 переглядiв

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста Михайла Ткача, який був опублікований у соціальних мережах. Інцидент, зафіксований на відео, стався ввечері 17 листопада.

Поліція розпочала кримінальне провадження через публікацію в соціальних мережах про напад на журналіста Михайла Ткача. Про це УНН повідомляє з посиланням на поліцію Київщини. 

Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за виявленою публікацією про перешкоджання журналістській діяльності. Під час моніторингу соціальних мереж поліцейськими була виявлена публікація одного з інтернет-видань щодо перешкоджання професійної діяльності журналіста під час конфлікту біля ресторанного закладу

- йдеться у повідомленні.

Деталі 

Зафіксована на відео подія сталась ввечері 17 листопада. У поліції зазначили, що заяв та повідомлень про перешкоджання журналістській діяльності за цей час до правоохоронців не надходило. 

Проте за фактом виявлення публікації про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів слідчими ГУНП в Київській області розпочато кримінальне провадження (ч. 2 ст. 171 ККУ).

Також встановлено, що сьогодні, 18 листопада, журналіст видання звернувся до медзакладу за допомогою через тілесні ушкодження, отримані в результаті конфлікту біля ресторанного закладу. 

Медики повідомили про вказаний факт поліцію, як передбачає процедура у подібних випадках.

Розпочате досудове розслідування, у ході якого можлива додаткова кваліфікація.

Контекст 

Як розповів журналіст "Української правди" Михайло Ткач, біля у селищі Козин на Київщині  він з командою проводили зйомку близько 23:20. 

Охорона одного з відвідувачів закладу помітила, що ведеться зйомка. Після чого почала блокувати автівку журналістів видання.

Я вийшов із автомобіля, повідомив, що я журналіст "Української правди". Охоронці почали мене блокувати, а один підійшов і вдарив по камері, а також завдав удар мені,– розповів  Ткач.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    США схвалили потенційний продаж 400 ракет Tomahawk Японії

     • 2777 переглядiв

    Топ-10 напрямків для відпочинку у 2024 році: які країни у списку

     • 4327 переглядiв

    Запуск космічного корабля SpaceX зазнав невдачі

     • 4345 переглядiв