ukenru
zhurnalisti-znayshli-600-mln-dol-na-ofshornikh-rakhunkakh-rodicha-putina

Журналісти знайшли 600 млн дол. на офшорних рахунках родича Путіна

 • 12161 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Група журналістів, що проводила розслідування офшорних рахунків Панами, знайшла на рахунках родича президента РФ Володимира Путіна близько 600 млн доларів. Деталі розслідування журналісти опублікували у середу, передає УНН з посиланням на Daily Sabah.

Проект з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) опублікував статтю, в якій стверджується, що Михаїл Шеломов, син кузена Путіна, накопичив на своїх рахунках майже 600 мільйонів доларів.

Журналісти раніше писали про друзів та родичів президента РФ, які мають у власності великі статки. Сам Путін заперечив той факт, що він коли-небудь допомагав своєму оточенню збагатитися.

Стаття, що вийшла в середу, детально описує, як компанія Шеломова накопичила частку в прибутковому бізнесі, керованому президентським оточенням.

В інтерв'ю одному з російських ЗМІ Шеломов підтвердив, що компанія Accept, зареєстрована на його ім'я, володіє широким колом активів, включаючи частку в "Банку Росії", яка належить давнім друзям Путіна. Він відмовився коментувати припущення стосовно того, що його компанія була прикриттям для когось іншого.

Відповідно до іншого матеріалу OCCRP, за розрахунками організації, загальний статок внутрішнього кола Путіна становить близько 24 мільярдів доларів. Їх найбільш успішні підприємства пов'язані або зі значною мірою контрольованою державою нафтогазовою галуззю, або з іншими державними корпораціями.

Раніше група журналістів повідомляла, що російські розвідники і дипломати з 2008 року намагалися вплинути на внутрішню політику Македонії, щоб не допустити її вступ до НАТО.

Українські Національні Новини

Політика