zhovkva-pro-mozhlyvist-zbyttia-polshcheiu-raket-rf-komunikatsiia-tryvaie-z-varshavaiu-ta-na-rivni-krain-chleniv-nato

Жовква про можливість збиття Польщею ракет рф: комунікація триває з Варшаваю та на рівні країн-членів НАТО

 • 60141 переглядiв

Заступник керівника ОП повідомив про тривалі переговори з Польщею та НАТО щодо можливості збиття російських ракет, які летять над територією України в сторону Польщі. Питання розглядається технічно та юридично, очікуються конкретні результати.

Комунікація щодо можливості збиття Варшавою російських ракет, які летять над територією України в сторону Польщі, триває, вона просто має бути тихою. Комунікація також триває на рівні держав-членів НАТО. Про це журналісту УНН повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

"Президент України підіймав це питання під час Ради Україна-НАТО, не можу розкривати всіх деталей, але безумовно триває співпраця із Польщею. Бачите, що Польща свою позицію змінює щодо деяких питань, які нібито в публічному просторі звучать, що Польща не підтримує цього питання, але потім приймаються відповідні рішення уряду...Тому давайте слідкувати за новинами, комунікація триває і комунікація триває й на рівні держав-членів НАТО , і на рівні Генсека НАТО чинного. Тому робота триває, вона просто має бути тихою, тому коли будуть результати ви їх неодмінно побачите", - розповів Жовква.

Доповнення

Підписана безпекова угода з Польщею передбачає розробку механізму збиття Польщею у повітряному просторі України російських ракет і дронів, які летять в бік Польщі.

Генеральний секретар НАТО Столтенберг відповідаючи на запитання щодо можливості Польщі збивати ворожі ракети над Україною заявляв, що політика НАТО залишається незмінною – Альянс не стануть частиною конфлікту.

13 липня Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Варшава розглядає українську пропозицію збивати російські ракети близько до польської території, поки вони ще перебувають в українському повітряному просторі.

15 липня Президент Володимир Зеленський заявляв,що питання збиття Польщею російських ракет, які летять над територією України в сторону Польщі, справедливе та вже розглядається технічно та юридично. 

Анна Мурашко

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі