zhodnoi-mozhlyvosti-dlia-koruptsiinykh-skhem-u-minoborony-stvoriat-novu-arkhitekturu-zakupivel

Жодної можливості для корупційних схем: у Міноборони створять нову архітектуру закупівель

 • 33522 переглядiв

Міністерство оборони України розробляє нову систему закупівель для запобігання корупції, яка координується з Національним агентством з питань запобігання корупції та має на меті забезпечити доброчесність фінансової діяльності.

В Міністерстві оборони України активно працюють над тим аби запрацювала нова архітектура закупівель, яка унеможливіть будь-які корупційні схеми. Про це під час виступу на Всеукраїнському антикорупційному форумі "Доброчесність – майбутнє української державності" заявив заступник Міністра оборони Дмитро Кліменков, передає УНН.

Ми координуємо роботу разом з Національною агенцією зі запобігання корупції. Тому створили Управління з формування політики доброчесності у сфері безпеки та оборони. Також вже на повну працюють дві наші Агенції (тилу та озброєння). Ми запустили Департамент політики закупівель. Він координуватиме фінансову діяльність Агенцій, розроблятиме нормативно–правові акти. Ми будуємо нову архітектуру закупівель без жодної можливості для корупційних схем

 - зазначив Дмитро Кліменков

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про зміни каталогу харчування для військових від "Оператора тилу": унеможливить маніпуляції

Заступник Міністра наголосив, що Міністерство оборони виконує Державну антикорупційну програму.  Зокрема, спільно з НАЗК вже готуються певні зміни, аби врахувати низку безпекових факторів. Вони пов’язані з тим, що Міноборони не може відкрито закуповувати озброєння.

Довідково

"Агенція закупівель у сфері оборони" (ДП "Державний оператор тилу") займається всіма тиловими закупівлями з бюджету 2024-го року. Особлива увага Агенції – співпраця з українськими підприємствами.

"Агенція оборонних закупівель" - це єдина національна агенція, що забезпечує централізовану закупівлю у сферах національної безпеки і оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скаргу на суддів Верховного Суду, які хотіли відпустити агента фсб Шепелева, розглядатиме перша в історії суддя-член ВРП, яка воює на фронті проти рф

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі