zhodna-suchasna-armiya-svitu-ne-bula-zadiyana-u-viyni-takoyi-visokoyi-intensivnosti-malyar-navela-10-unikalnikh-faktiv-pro-viynu

Жодна сучасна армія світу не була задіяна у війні такої високої інтенсивності: Маляр навела 10 унікальних фактів про війну з рф

 • 1114407 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Українські сили оборони продовжують боротьбу з безсоромними феноменами і неймовірними парадоксами. За цей час зародився новий образ армії, яка відстоює нашу країну. Заступниця Міністра оборони Ганна Маляр опублікувала 10 унікальних фактів, про українську визвольну війну, передає УНН.

Цитата

“500 днів + 8 років реального бойового досвіду: жодна сучасна армія світу не була задіяна у війні такої високої інтенсивності. Війна, яку розв’язала росія в Україні, стала наймасштабнішим конфліктом в Європі з часів Другої світової війни”, - повідомила Маляр.

Вона зазначила, що ця війна може бути названа "першою війною безпілотників", бо Україна перша в світі, хто широко використовує ударні квадрокоптери і FPV-дрони.

Також наша країна здійснила унікальний крок, об'єднавши та ефективно використовуючи новітні протиповітряні системи світу та спадщину радянської епохи, винищувальну авіацію та мобільні групи з зенітно-ракетних комплексів.

“Наступальні дії ЗСУ спростували один з фундаментальних постулатів воєнної науки про необхідність чисельної (у 3-5 разів) переваги у живій силі та озброєнні під час наступу. Українська армія наступає і звільняє землі в умовах повної переваги противника - як в озброєнні, так і в кількості особового складу”, - написала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони: українські воїни за тиждень на сході звільнили 9 кв. км, на півдні - 28,4 кв. км

Ще 5000 жінок наразі знаходяться на лінії вогню, загалом кількість жінок-військвих у лавах ЗСУ понад 42 тисячі.

“Створено унікальну систему надання допомоги пораненим, якої нема ніде в світі, - Єдиний медичний простір. Це об‘єднання військових та цивільних медичних закладів та спеціально розроблена система логістики, яка охоплює всю територію держави та використовує всі види транспорту. Результат - до 82% поранених українських військових після відновлення повертаються у стрій”, - повідомила заступниця.

Під час так званої золотої години, 80% поранених отримують необхідну медичну допомогу без зайвих затримок. Ще зменшення смертності серед військових під час етапу евакуації досягло максимального рівня.

“Професійне та ретельне планування наступальних операцій нашим командуванням має наслідком унікальний факт – наступаюча сторона несе значно менші втрати, ніж та, що знаходиться в обороні”, - повідомила Маляр.

Серед досягнень є і те, що вперше у своїй історії українські військові зуміли збити гіперзвукову російську ракету Кинджал за допомогою зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Досягнення української армії ще полягає у тому, що лінія фронту постійно поповнюється гуманітарною допомогою для забезпечення бійців.

“Наш фронт, попри величезну протяжність та збільшення армії на сотні тисяч осіб, стабільно поповнюється харчами, пальним, технікою, зброєю й боєприпасами. Логістику грамотно оптимізовано з урахуванням загроз авіаційних та ракетних ударів”, - заявила Маляр.

Доповнення

Протягом 500 днів війни було впроваджено ряд ІТ-рішень, спрямованих на ефективне управління бойовими операціями та їх повним забезпеченням. Серед них:

Бойова система управління тактичною ланкою «Кропива», яка дозволяє координувати дії військових підрозділів на тактичному рівні та забезпечує оптимальне використання ресурсів і засобів.

Платформа з ситуаційної обізнаності Delta, яка забезпечує постійне моніторингове спостереження за ситуацією на полі бою, збирання та аналіз інформації з різних джерел та надання оперативної звітності.

Cервіс підтримки логістичних операцій НАТО «LOGFAS», який допомагає забезпечити безперебійність постачання логістичних ресурсів і матеріалів на поле бою, управляти складськими запасами та координувати транспортні ланцюги.

Проєкт «Очі», який включає в себе використання передових технологій для забезпечення нагляду та контролю за діями противника, виявлення потенційних загроз та покращення реагування на них.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Едгарс Рінкевичс склав присягу президента Латвії

     • 704331 переглядiв