ukenru
zhitelyam-okupovanikh-teritoriy-sprostili-umovi-uchasti-u-zno

Жителям окупованих територій спростили умови участі у ЗНО

 • 13039 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Жителі тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму можуть скористатися додатковими умовами реєстрації та участі таких громадян у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). Про це повідомили в прес-службі Українського центру оцінювання якості освіти, передає УНН.

"Зважаючи на ситуацію, що становить загрозу для життя та здоров’я мешканців Криму та окремих регіонів Донбасу, МОН України, а також УЦОЯО створено додаткові умови реєстрації та участі таких громадян у ЗНО", - зазначили в прес-службі УЦОЯО.

Учасники антитерористичної операції, особи, які живуть на тимчасово окупованій території АРК або на території ОРДЛО, зможуть зареєструватися для участі в ЗНО з 5 лютого до 25 березня 2019 року, а також з 3 до 20 травня 2019 року (для участі в додатковій сесії). Додаткова сесія ЗНО буде проведена з 26 червня до 12 липня 2019 року.

При цьому в УЦОЯО уточнили, що також лише громадяни з неконтрольованих територій, які не мають можливості відправити документи для реєстрації поштою, можуть в установлений строк надіслати скан-копії фотокартки та інших необхідних документів на електронну адресу відповідного регіонального центру.

Так само на електронну адресу ці громадяни можуть отримати відповідь про результати реєстрації, якщо вони не можуть вказати адресу на підконтрольній урядові території України для отримання поштового повідомлення. У такому випадку сертифікати ЗНО зберігаються у регіональному центрі. Їх можна забрати у будь-який зручний час або отримати безпосередньо в пункті проведення ЗНО під час проходження першого тестування.

Для участі у ЗНО цьогорічним випускникам, які проживають в ОРДЛО та окупованому Криму, достатньо бути зарахованим за будь-якою формою навчання (денна, вечірня, дистанційна, екстернатна тощо) у загальноосвітньому закладі на території України.

Нагадаємо, 8 січня в Україні розпочалась реєстрація на пробне ЗНО, яка триватиме до кінця січня. ЗНО в 2019 році проходитиме з 20 травня по 12 липня.

Умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік уже набули чинності.

Українські Національні Новини

Політика