ukenru
zhitelya-poltavschini-zasudili-do-12-rokiv-uvyaznennya-za-derzhzradu

Жителя Полтавщини засудили до 12 років ув'язнення за держзраду

 • 12246 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Жителя Кременчуга Полтавської області засудили до 12 років позбавлення волі за державну зраду. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу військової прокуратури Центрального регіону України.

За даними слідства, в липні 2014 року під час відпочинку в тимчасово окупованому Криму житель Полтавщини встановив контакт та почав конфіденційне спілкування з працівниками Федеральної служби безпеки Російської Федерації. 

Так, протягом 2014-2019 років житель Полтавської області передавав ФСБ РФ інформацію щодо розвитку суспільно-політичної, соціально-економічної та військової ситуації в Полтавській області і в Україні в цілому. Зокрема "зливав" інформацію про осіб, що перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах, що є службовою інформацією ЗСУ.

Свою вину в допомозі спецслужбі держави-агресора в проведенні підривної діяльності проти України визнав повністю. 57-річного шпигуна засуджено до 12 років позбавлення волі за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

Про підозру у державній зраді жителю Кременчука повідомили 18 липня 2019 року. Злочин було задокументовано військовою прокуратурою Полтавського гарнізону спільно зі слідчими слідчого відділу та оперативниками відділу контррозвідки УСБУ в Полтавській області.

Нагадаємо, контррозвідники викрили на Дніпропетровщині завербованого ФСБ РФ пропагандиста "русcкого мира".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП