zhitelya-krimu-zvinuvatili-v-reabilitatsiyi-natsizmu-za-te-scho-vin-nazvav-9-travnya-psevdosvyatom

Жителя Криму звинуватили в "реабілітації нацизму" за те, що він назвав 9 травня "псевдосвятом"

 • 252583 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. У Криму 30-річного Євгена Шведа затримали за пост у соцмережі, де він заявив, що "9 травня - псевдосвято". Проти нього порушили кримінальну справу про реабілітацію нацизму. Про це повідомляє телеграм-канал Astra, пише УНН.

Деталі

У своєму пості в Telegram Швед написав , що «9 травня – мерзенне, збочене до глибини своєї суті псевдосвято, яке викликає у мене жах із самого дитинства» і «яке на х** свято в день пам'яті зі сльозами на очах», говорили фронтовики, які виживали на макаронах свої останні дні в моєму домі».

Донос на нього написали учасники «Крымского СМЕРШа», які переслідують на анексованому півострові всіх, хто виступає проти війни.

Перші повідомлення про зникнення Євгена Шведа з'явилися у його каналі «Шведский гараж». Там його колега опублікував відео, в якому заявив, що "Швед не виходить на зв'язок із 19 червня". Потім у пабліку «Крымский СМЕРШ» з'явилися відео затримання Євгена та його вибачень. У ролику молодого чоловіка змусили сказати, що він підтримує армію РФ.

За даними Astra, справу проти Шведа порушив 13 липня слідчий відділ міста Джанкой. Мама Євгена Марія Швед повідомила в його каналі, що наразі син перебуває в СІЗО-1 Сімферополя й оголосила про пошук адвоката та збір коштів на нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шантажують результатами іспитів: у Криму студентів змушують підписувати повістки до армії рф

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти рф

     • 208655 переглядiв

    Україна почала використовувати касетні боєприпаси - ЗМІ

     • 201643 переглядiв