ukenru
zhitel-mikolayeva-khotiv-nezakonno-perepraviti-do-rf-detali-do-viyskovikh-korabliv

Житель Миколаєва хотів незаконно переправити до РФ деталі до військових кораблів

 • 9167 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Правоохоронці попередили спробу незаконного переправлення до країни-агресора комплектуючих до військових кораблів. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр Служби безпеки Україна.

"У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець Миколаєва планує незаконно переправити деталі, які використовуються під час ремонту і технічного обслуговування двигунів на кораблях Військово-морського флоту РФ", - сказано у повідомленні.

Нелегальний вантаж правоохоронці вилучили при перетині державного кордону. За попередньою оцінкою фахівців, ринкова вартість виявленого обладнання становить понад півтора мільйона гривень, повідомили у спецслужбі. Під час обшуку за місцем проживання організатора оборудки, як зазначається, виявлено флеш-накопичувачі, комп'ютерну техніку, що містить листування із замовниками з Росії.

У межах кримінального провадження, розпочатого за фактом порушення режиму здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, тривають слідчі дії.

Нагадаємо, незаконне переправлення стрілецької зброї та запасних частин до неї на територію нашої держави блокувала контррозвідка СБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП