ukenru
zhinku-vpershe-zatverdili-na-posadu-direktora-tsru

Жінку вперше затвердили на посаду директора ЦРУ

 • 8919 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Сенат США напередодні затвердив кандидатуру Джини Хаспел на посаду директора ЦРУ. Під час голосування її підтримали 54 законодавці, 45 - виступили проти, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Джина Хаспел прослужила в ЦРУ 33 роки, в тому числі займаючи різні посади в резидентурах у Росії і Азербайджані. В останні роки вона займала посаду заступника директора спецслужби. Після призначення Хаспел стане першою жінкою в історії США, яка очолила розвідувальну службу.

До більшості демократів, які виступили проти затвердження її кандидатури, приєдналися сенатори-республіканці Ренд Пол і Джефф Флейк. Сенатор Джон Маккейн, який переніс тортури і знущання під час перебування у в'єтнамському полоні, напередодні голосування закликав відхилити кандидатуру Хаспел через її участь в програмі ЦРУ щодо застосування надмірно жорстких методів ведення допитів. Маккейн, який проходить зараз курс лікування від раку в Арізоні, не був присутній на голосуванні.

При цьому кілька сенаторів-демократів - серед яких заступник голови комітету з розвідки Марк Ворнер, Джин Шахін, Джо Манчін і деякі інші - висловилися за затвердження кандидатури Хаспел.

Її кандидатуру запропонував президент Джональд Трамп. Джина Хаспел змінить на посаді директора ЦРУ Майка Помпео, який очолив державний департамент США.

Раніше комітет з розвідки сенату США схвалив кандидатуру Джини Хаспел на посаду голови ЦРУ.

Українські Національні Новини

Новини Світу