ukenru
zhertvi-shakhraystva-z-kriptovalyutoyu-vtratili-ponad-1-milyard-dol-z-2021-roku

Жертви шахрайства з криптовалютою втратили понад 1 млрд дол з 2021 року

 • 173926 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Понад 46 000 людей повідомили про втрату понад 1 мільярда доларів в результаті шахрайства з криптовалютою з початку 2021 року, йдеться у звіті Федеральної торгової комісії США (FTC), опублікованому в п'ятницю, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За даними FTC, майже половина людей, які повідомили про втрату цифрових валют внаслідок шахрайства, сказали, що воно почалося з реклами, поста чи повідомлення у соціальній мережі.

Минулого року повальне захоплення криптовалютами досягло апогею, коли біткойн досяг рекордного рівня в 69 000 доларів у листопаді.

Агентство повідомило, що звіти вказують на соціальні мережі та криптовалюту як на вибухонебезпечну комбінацію для шахрайства, додавши, що близько 575 мільйонів доларів усіх збитків, пов'язаних із шахрайством із цифровою валютою, були пов'язані з «фіктивними інвестиційними можливостями».

Згідно зі звітом, майже чотири з кожних десяти доларів, втрачені в результаті шахрайства в соціальних мережах, були втрачені в криптовалюті, що набагато більше, ніж у будь-якому іншому способі оплати, при цьому Instagram, Facebook, WhatsApp і Telegram є провідними платформами соціальних мереж у таких випадках.

За даними FTC, середній зареєстрований збиток для людини склав 2600 доларів, а біткойн, Tether та Ethereum були основними криптовалютами, які люди використовували для оплати шахраям.

Українські Національні Новини

Новини Світу