ukenru
zhertvami-zbroynoyi-agresiyi-rf-stali-13-tisyach-zagiblikh-denisova

Жертвами збройної агресії РФ стали 13 тисяч загиблих - Денісова

 • 9721 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Жертвами збройної агресії Росії стали 13 тисяч загиблих та 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, розповідаючи про робочий візит в Федеративну Республіку Німеччина, передає УНН.

"Нагадала учасникам про епохальні історичні події, які передували зведенню Берлінського муру, який і став далеко несимволічним кордоном між свободою і тоталітаризмом, та провела історичні паралелі та аналогії періоду Берлінської стіни та агресії РФ на території України. Зосередила увагу на тому, що через двадцять років, які минули після укладання Будапештського меморандум саме Україна стала жертвою збройної агресії РФ: тринадцять тисяч загиблих, півтора мільйона внутрішньо переміщених осіб, на сотні мільйонів євро знищеного та пошкодженого майна. Та найголовніше — зламані людські долі та страждання дітей", - написала Людмила Денісова

Також омбудсмен зазначила, що Росія знехтувала нормами міжнародного права, анексувала частину суверенної території України - Автономну Республіку Крим - та продовжує збройну агресію в окремих районах Донецької та Луганської областей. Всі пропозиції України щодо введення миротворчого контингенту під егідою ООН на деокуповані території постійно відхилялися Росією.

"Висловила переконання, що саме це загрожує Україні "замороженням" збройного конфлікту на Донбасі та не вирішенням питання про повернення Криму на невизначений строк, як це сталося в Абхазії, Осетії та Придністров’ї. Зауважила, що деякі політики пропонують поставити новий мур на зразок Берлінського, щоб відгородитися від тимчасово окупованого Донбасу та українських громадян, що мешкають там. Тож тепер лінія розлому між європейськими цінностями та неототалітаризмом проходить на Донбасі", - додала Людмила Денісова.

Нагадаємо, Денісова обговорила права людини в анексованому Криму з послом України в Німеччині.

Українські Національні Новини

Політика