ukenru
zernova-initsiativa-ukrayina-eksportuvala-vzhe-ponad-24-mln-tonn-zerna

“Зернова ініціатива”: Україна експортувала вже понад 24 млн тонн зерна

 • 601416 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. З початком дії “зернової ініціативи" вдалося експортувати понад 24 млн тонн зерна, що є важливим аспектом у боротьбі з продовольчою кризою. Тож Україна наполягає на безтерміновій “зерновій угоді". Про це на засіданні уряду повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

"Від початку дії “зернової ініціативи” нам вдалося експортувати понад 24 млн тонн продовольства. За умови розблокування чорноморських морських шляхів можемо експортувати вдвічі більше. Україна є одним із ключових ланок світової продовольчої безпеки, тому ми наполягаємо аби “зернова угода” була безтерміновою і продовжувалася автоматично на 120 днів. Такої ж позиції дотримується Туреччина та ООН", – повідомив Шмигаль.

Нагадаємо

З 1 серпня 2022 з портів Великої Одеси 814 суден експортували 24,4 мільйона тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки. У зв’язку з дефіцитом нового флоту та чергою в територіальних водах Туреччини експорт агропродукції «зерновим коридором» не перевищує 3,4 мільйона тонн на місяць, це при спроможності давати світу 6 мільйонів тонн продукції українських аграріїв.

Українські Національні Новини

Політика