ukenru
zernova-initsiativa-tretye-zafrakhtovane-oon-sudno-pribulo-v-chornomorsk-pid-zavantazhennya-pshenitseyu-dlya-afriki

"Зернова ініціатива": третє зафрахтоване ООН судно прибуло в "Чорноморськ" під завантаження пшеницею для Африки

 • 152780 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Сьогодні балкер IKARIA ANGEL, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН, прибув до порту «Чорноморськ» під завантаження 30 тис. тонн пшениці, передає УНН із посиланням на Мінінфраструктури.

Деталі

За даними відомства, після завантаження продовольство буде відправлено до Ефіопії, частина населення якої, згідно з висновками ООН знаходяться на межі продовольчої катастрофи.

«Ми розуміємо глобальну продовольчу відповідальність України перед світом, особливо перед тими країнами Африки та Азії, що знаходяться в стані гуманітарної катастрофи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зернова ініціатива": з портів Одещини вийшло ще дев'ять суден

З початку реалізації Ініціативи вже відправлено 2 судна, зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою. На їх борту понад 60 тис. тонн української пшениці для жителів Ємену та Ефіопії. Нашими партнерами з ВПП буде додатково закуплено ще 190 тис. тонн зернових для подальшого експорту в країни, що потерпають від нестачі продовольства.
Для нас максимально швидкий та ефективний процес прийому, завантаження та відправлення цих суден є беззаперечним пріоритетом», — прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Додамо

У ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 122 судна вирушили з українських портів. На їх борту близько 2,78 млн тонн продовольства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва шукає способи зірвати зернову угоду: мзс рф заявило про "невиконання домовленостей"

Українські Національні Новини

Політика