ukenru
zemletrus-u-turechchini-erdogan-zayaviv-pro-8-tisyach-vryatovanikh-z-pid-zavaliv-lyudey

Землетрус у Туреччині: Ердоган заявив про 8 тисяч врятованих з-під завалів людей

 • 575663 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Кількість людей, врятованих з-під завалів після руйнівного землетрусу у Туреччині, становить понад 8 тисяч людей, заявив президент країни Реджеп Таїп Ердоган під час виступу у вівторок, 14 лютого. Його заяву цитує TRT Haber, пише УНН.

Цитата

Нагадавши, що Туреччину вразили два землетруси магнітудою 7,7 та 7,6 у понеділок, 6 лютого, Ердоган вказав: "Землетруси, які торкнулися території у 500 кілометрів у 10 провінціях, де проживає 13,5 мільйона громадян, на жаль, спричинили великі руйнування. Разом із прилеглими містами, де відчувалися підземні поштовхи, кількість населення, яке постраждало від стихії, наближається до 20 мільйонів".

"Ми зіткнулися з одним із найбільших стихійних лих не лише в нашій країні, а й в історії людства. У міру того, як ми прибираємо уламки тисяч будівель, зруйнованих цим землетрусом, який називають катастрофою століття, кількість наших втрат, на жаль, зростає. Ми виписали значну частину з понад 81 тисячі наших громадян, які пережили землетруси з травмами. Решту продовжуємо лікувати. Кількість людей, яких наші пошуково-рятувальні групи врятували з-під завалів, перевищує 8 тисяч", - заявив Ердоган.

Деталі

За останніми підрахунками, які наводить Al Jazeera, кількість загиблих внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії перевищила 37 000 людей. Турецька влада заявляє, що в країні загинули 31 974 особи, а в Сирії, за даними ООН і сирійського уряду, - понад 5 800 осіб.

ВООЗ описує землетруси в Туреччині як найстрашніше стихійне лихо за століття у європейському регіоні.

Доповнення

Землетрус минулого тижня увійшов до п'ятірки найбільш смертоносних за 20 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу