zelenskyi-zustrivsia-z-predstavnykamy-yevropeiskoho-investytsiinoho-banku-hovoryly-pro-pryskorennia-realizatsii-investytsiinykh-proiektiv

Зеленський зустрівся з представниками Європейського інвестиційного банку: говорили про прискорення реалізації інвестиційних проєктів

 • 34167 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Європейського інвестиційного банку Вернером Хойєром та віцепрезиденткою ЄІБ Терезою Червінською, які прибули з візитом до нашої країни, передає УНН із посиланням на ОП.

Деталі

Глава держави подякував керівництву ЄІБ за відвідання України та рішення про відкриття Регіонального представництва Європейського інвестиційного банку у країнах Східної Європи, яке розташовуватиметься в Києві.

Регіональне представництво ЄІБ в українській столиці відіграватиме важливу роль у підтримці зусиль із відновлення та реконструкції України.

"Насамперед це важливий сигнал для наших людей, що ви вірите в Україну, у розвиток нашої держави. Це важливо також і для українського бізнесу", – наголосив Володимир Зеленський.

Під час зустрічі окрему увагу було приділено питанню щодо прискорення реалізації наявних інвестиційних проєктів, зокрема на місцях, у регіонах.

"Ми б хотіли, щоб були в пріоритеті насамперед інфраструктурні проєкти відновлення нашої держави. Щоб ця робота мала більший ефект", – сказав Володимир Зеленський.

Додамо

Зі свого боку Вернер Хойєр зазначив, що візит делегації ЄІБ в Україну є свідченням непохитної підтримки, особливо в умовах російської агресії.

За його словами, Європейський інвестиційний банк продовжує тісну співпрацю з Україною, що передбачає серію нових ініціатив із відновлення інфраструктури та підтримки економіки Української держави. Серед цих ініціатив – дві кредитні угоди на загальну суму 450 млн євро, які нещодавно схвалила рада директорів ЄІБ. Ініціативи буде профінансовано через фонд EU for Ukraine, що є частиною програми ЄІБ EU4U, спрямований на програми з відновлення та реконструкції України. Фонд підтримується внесками держав-членів та гарантіями Європейської комісії загалом на суму 500 млн євро на сьогодні.

Нагадаємо

Сьогодні Європейський інвестиційний банк оголосив про відкриття у Києві нового регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи. 

Також, окрім зустрічі з Володимиром Зеленським у керівництва Європейського інвестиційного банку відбулася зустріч з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄІБ виділяє 30 млн євро на муніципальну інфраструктуру і міський транспорт в Україні

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Азовське море відступило від берегів Криму на півсотню метрів

     • 33523 переглядiв