zelenskyi-zbyraietsia-na-inavhuratsiiu-novoobranoho-prezydenta-arhentyny-mileia-zmi

Зеленський збирається на інавгурацію новообраного президента Аргентини Мілея - ЗМІ

 • 42242 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський планує відвідати інавгурацію новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея. Це стане його першою поїздкою до Латинської Америки після початку повномасштабного російського вторгнення.

Президент України Володимир Зеленський може прибути в Аргентину на інавгурацію новообраного глави цієї держави Хав'єра Мілея. Про це повідомляє місцеве видання TN, передає УНН.  

Деталі 

Зазначається, що президент України планує прибути до столиці Аргентини Буенос-Айреса рано вранці в неділю. У виданні підкреслюють, що візит Зеленського став несподіванкою, хоч він і був у списку гостей.

Це стане сильним політичним жестом щодо регіону: це перший випадок, коли Зеленський відвідає Латинську Америку з початку вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року.

Доповнення

Разом з тим це також є чітким жестом Мілея в бік України, оскільки означає зміну проміжної позиції, прийнятої адміністрацією поки що чинного президента Альберто Фернандеса.

Нагадаємо

20 листопада Хав'єр Мілей був обраний президентом Аргентини після другого туру виборів. 

Новий президент вже заявив про плани розірвати зв'язки з "комуністичними" урядами Росії, Китаю і Бразилії. Мілей також висловив підтримку Україні в її війні з Росією і сказав, що бачить США та Ізраїль головними партнерами Аргентини

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо активний початок наступного року: Зеленський провів важливу нараду з міжнародниками МЗС та ОП

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі