ukenru
zelenskyi-zaprosyv-prezydenta-arhentyny-mileia-vidvidaty-ukrainu-ta-doluchytysia-do-myrotvorchykh-zusyl

Зеленський запросив президента Аргентини Мілея відвідати Україну та долучитися до миротворчих зусиль

 • 20422 переглядiв

Президент України Зеленський запросив нового президента Аргентини Хав'єра Мілея відвідати Україну з візитом. Крім того, обговорили потенційну співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів та післявоєнній відбудові.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новообраним президентом Аргентини Хав’єром Мілеєм. Зеленський запросив його відвідати Україну. Про це Президент повідомив у відеозверненні, передає УНН.

Щойно говорив з новообраним президентом Аргентини Хав’єром Мілеєм про те, як зробити більш активними наші відносини – України та Аргентини. України та Латинської Америки. Запросив його відвідати Україну й це був би важливий сигнал, сигнал не байдужості. Звичайног я проінформував про все те, що нам вже вдалрося досягнути в реалізації нашої Формули миру

- сказав Зеленський.

Зеленський запропонував Аргентині проявити своє лідерство у спільних мироустановчих зусиллях.

Як повідомляє ОП, Зеленський також привітав співрозмовника з переконливою перемогою на виборах і подякував за його незмінну принципову позицію з перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну.

"Я вдячний вам за те, що ви не намагалися балансувати між добром і злом та одразу рішуче заявили про свою підтримку України. Українці все це бачили. І ми вам дуже вдячні за це", – наголосив він.

Президент України подякував Аргентині за гуманітарну допомогу нашій країні.

Співрозмовники обговорили можливу співпрацю двох держав щодо розслідування російських воєнних злочинів в Україні, притягнення агресора до відповідальності, а також повоєнну відбудову.

"Володимир Зеленський запросив Хав’єра Мілея продовжити участь Аргентини в імплементації Формули миру, зокрема направити свого представника на наступну зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників", - йдеться в повідомленні.

Глава держави заявив, що Україна зацікавлена в подальшому розвитку відносин як з Аргентиною, так і з регіоном Південної Америки. Він запропонував співрозмовнику долучитися до підготовки саміту Україна – Латинська Америка.

Анна Мурашко

Політика