zelenskyi-zaiavyv-senatoram-shcho-ukraina-y-nastupnoho-roku-tysnutyme-na-rf

Зеленський заявив сенаторам, що Україна й наступного року тиснутиме на рф

 • 28075 переглядiв

Президент України Зеленський під час виступу в Сенаті США наголосив на необхідності подальшої підтримки з боку США, включаючи зброю дальнього радіусу дії та посилення протиповітряної оборони для збереження тиску на росію.

Президент Володимир Зеленський під час виступу у  Сенаті США заявив, що Україна й наступного року тиснутиме на росію, тому підтримка з боку США дуже важлива. Було наголошено на потребі в далекобійній зброї та на важливості посилення ППО. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОП.

Деталі

Президент України зустрівся з лідерами обох партій у Сенаті США та сенаторами.

"Президент поінформував сенаторів про військові завдання на середньострокову перспективу. Він акцентував, що й наступного року Україна тиснутиме на агресора, тому підтримка з боку США дуже важлива. Зокрема, було наголошено на потребі в далекобійній зброї. Також ішлося про важливість посилення ППО України для зменшення можливостей росії в повітрі, захисту цивільних громадян, критичної та зернової інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Зеленський, захист українських міст надзвичайно важливий для повернення людей, зростання економіки та якнайшвидшого досягнення економічної незалежності. Глава держави зауважив, що навіть в умовах війни цього року українська економіка зросла на 5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружня та відверта: Зеленський про зустріч з сенаторами США

Відповідаючи на запитання сенаторів, Президент розповів про захист створеного Україною альтернативного "зернового коридору" від спроб Росії зірвати цивільне судноплавство та зростання обсягів перевезень.

Зеленський акцентував, що Україна виконала всі свої зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом і Європейською комісією.

Глава держави наголосив, що продовжить рішучу боротьбу з корупцією та роботу над суттєвим посиленням антикорупційної інфраструктури.

Доповнення

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що зустріч Президента України Володимира Зеленського з законодавцями на Капітолійському пагорбі у вівторок була "дуже потужною".

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дружня та відверта: Зеленський про зустріч з сенаторами США

     • 26086 переглядiв