zelenskyi-vizyt-orbana-v-ukrainu-tse-v-bud-iakomu-vypadku-dobre-dlia-nas

Зеленський: візит Орбана в Україну - це в будь-якому випадку добре для нас

 • 23970 переглядiв

Президент Зеленський позитивно оцінив візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва, заявивши, що він сприяє побудові принаймні прагматичних відносин між Україною та Угорщиною, незважаючи на розбіжності щодо подальшого візиту Орбана до москви.

Президент Володимир Зеленський позитивно оцінив візит угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана до Києва, зазначивши, що він сприяє формуванню принаймні "прагматичних відносин" між країнами. Про це він заявив під час пресконференції, передає кореспондент УНН.

Те, що візит був в Україну – це в будь-якому випадку добре для нас, тому що в нас конкретно не було відносин. Ми ж сусіди, ми ж не воюємо з угорцями,

- каже Зеленський.

Деталі

Президент наголосив, що у нас ворог один – це росія, яка, на жаль, втягнула в цю війну і білорусь, з території якої Україну також атакували.

"У нас повинні бути сильні, дружні стосунки, але спочатку треба принаймні побудувати прагматичні відносини. Там багато наших людей. Тому, я вважаю, його (Віктора Орбана – ред.) візит в Україну був правильний", - каже Президент.

Зеленський наголосив, що не знав про майбутній візит Орбана до москви одразу після відвідин Києва.

"Його візит в росії я не підтримую, але ж це його рішення. Країни ЄС та НАТО його засудили за це",- додав він.

Нагадаємо

Після візитів прем'єр-міністра головуючої у ЄС Угорщини Віктора Орбана з "миротворчими місіями" у тому числі до москви та Пекіна, Будапешт отримав "безпрецедентну" словесну критику від представників інших країн блоку на зустрічі у середу, що дехто описав як "жовту картку".

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Миколаївщині повідомили про аварійні вимкнення світла

     • 29563 переглядiв