zelenskyi-u-vashynhtoni-anonsuvav-novi-rishennia-po-f-16-ta-pidpysannia-dvokh-bezpekovykh-uhod

Зеленський у Вашингтоні анонсував нові рішення по F-16 та підписання двох безпекових угод

 • 15643 переглядiв

Президент Зеленський оголосив про найближчі рішення щодо винищувачів F-16 для України, підписання двох нових безпекових угод на підтримку санкцій проти росії, вступу України до ЄС і НАТО та допомоги у відновленні, а також про зустрічі з лідерами Конгресу США з метою подальшого зміцнення українсько-американського співробітництва.

Президент України Володимир Зеленський анонсував нові рішення по винищувачах F-16, а також підписання нових двох безпекових угод, в яких буде підтримка санкцій проти росії, підтримка вступу в ЄС і НАТО. Про це Глава держави заявив у зверненні, передає УНН.

"Сьогодні продовжуємо роботу у Вашингтоні, буде, зокрема, вже дуже скоро рішення по F-16. Збільшуємо кількість літаків, доступних Україні. Вчора для України ми отримали рішення про ще 5 "Patriot" і десятки інших систем ППО, сьогодні – рішення по літаках. Будуть зараз і дві нові безпекові угоди. Там, в угодах, підтримка санкцій проти росії, підтримка нашого вступу в ЄС і НАТО, підтримка нашого захисту – наших воїнів, усіх наших людей, відбудови. Все це ми враховуємо в безпекових угодах саме так, як потрібно. І наші зустрічі. Буде щонайменше десять перемовин з лідерами країн", - сказав Зеленський.

Він також анонсував зустрічі в Конгресі США.

"Обидві партії, обидві палати. Ми цінуємо американську підтримку і будемо сьогодні говорити про те, як додати нашій взаємодії з Америкою ще більше хороших результатів – бажано далекобійних і далекосяжних", - додав президент.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський закликав Сполучені Штати не чекати листопада, коли відбудуться вибори глави Білого дому, а діяти вже зараз.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі